به گزارش خبرنگار مهر در کرج، استاد دانشگاه علامه طباطبائی ظهر دوشنبه در نهمین سمینار انجمن مشاوره ایران با موضوع مشاوره و چالشهای نسل جوان نرخ بیکاری ایران در بهار امسال را 1/11 درصد عنوان کرد و گفت: نرخ بیکاری در ایران از سال 1335 تا بهار امسال 5/8 درصد رشد یافته است.
عبدالله شفیع آبادی با ارائه آماری از نرخ بیکاری در نقاط مختلف کشور در سال جاری گفت: خراسان شمالی با 2/4 درصد پایین ترین نرخ بیکاری و لرستان با 5/19 درصد بیشترین آمار نرخ بیکاری را دارد.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی رابطه اشتغال و سلامت روانی - اجتماعی فرد در جامعه را یادآور شد وافزود: این مهم توسط بسیاری از محققین برجسته دنیا از جمله گچمن، لی و گریفمن تایید شده است.
شفیع آبادی افزایش احساس ایمنی، ارزشمندی، عزت نفس بهره گیری از قابلیتهای اجتماعی و توانمندی های فردی را از جمله مزایای کار از نظر روانی عنوان کرد و گفت: داشتن شغل نامناسب، تعهد شغلی پایین و فقدان امنیت شغل موجب ایجاد اخلال در سلامت روانی، اجتماعی فرد است.
وی توسعه نیافتگی، فقر و افزایش جرم و جنایت در جامعه را از عوارض ناشی از بیکاری بیان کرد و افزود: اشتغال موثر جوانان، گسترش آموزشهای فنی و حرفه ای، استفاده های بهینه از درآمدهای ملی از جمله نفت و کاهش بیسوادی در رفع این معضل نقش به سزایی دارد.
شفیع آبادی بهره گیری از فن آوری های جدید جهت تولید بیشتر و کاهش مصرف گرایی را از راهکارهای حل معضل بیکاری ذکر کرد و گفت: وضع قانونی برای ممنوعیت کار بیش از ساعت مشخص و تصدی بیش از یک شغل توسط یک نفر در رفع این مسئله بسیار مهم است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی بر توسعه صنعت گردشگری، سیاست گذاری و برنامه ریزی در زمینه ایجاد مشوق هایی برای جوانان جهت اشتغال تاکید کرد و افزود: انجام اصلاحات اداری و قنونی برای حذف مقررات دست و پاگیر و بوروکراسی غیرضروری به منظور تشویق سرمایه گذاری و حفظ حقوق سرمایه گذاران یک ضرورت است.
شفیع آبادی تقویت صنایع مولد و برنامه ریزی برای بهبود کیفیت کالا و افزایش قدرت رقابت در بخش های تولیدی را مهم ارزیابی کرد و گفت: تحقق این مهم برای به دست آوردن سهم بیشتر در بازار جهانی بسیار مهم است.
نظر شما